TeamCanaria Buyers Agents on Gran Canaria - Make Your Dream Come True

 
 

Solen.dk

 

Canario.dk
- Kasino
-
Kirker
-
Ambassade & Konsulat
-
Elektricitet
-
Politi
-
Post
-
Postkort
-
Telefon
-
Tyveri
-
Turist Kontor
-
Vand
-
ESA - Space Agency
- Aqualand
-
Palmitos Park
-
Cocodrilo Park
-
Holiday World
-
Mundo Aborigen
-
Sioux City
-
Cactualdea Park
-
Banana Park
-
Camel Safari
-
Gokart
-
Jardín Botánico
-
The Black Horse
-
Blue Canarias Helicopters
- Luft Sport
-
Cykling
-
Golf
-
Bjergklatring
-
Walking & Hiking
-
Jet & Vand Ski
-
Dykning
-
Surfing & Bodyboarding
-
Windsurfing
-
Sejlsport
-
Storfiskeri
- Shopping
-
Shoppingcentre
-
Taxfree
-
Markeder
-
Siesta
- Billeje
-
Barne & Klapvogne m/m
-
Hotel Booking
-
Vejret
- Lejligheder
-
Bungalows
-
Camping
-
Villaer
-
Hoteller
-
Hostels
-
Bjerg Hoteller
-
Privat udlejning
- Auto Udlejning
-
Lufthavn
-
Busser
-
Bil Leje
-
Taxi
-
Havne
-
Færger
- Lufthavn
-
Færger
-
Flybilletter
-
Rejsebureau
-
Rejseforsikring
- Håndværkere - Mad
-
Drikke
-
Vine
- Natteliv
-
Barer
-
Restauranter
- Tandlæger
-
Læger
-
Massage & Alt.
-
Hospital
-
Apotek
- Link - Kort & Bøger - Strande
-
Fauna
-
Flora
-
Parker & Torve
- TV
-
Radio
-
Aviser
- Rygning - Banker
- Vekselkontor
- Kultur
-
Teater & Musik
-
Historie
-
Sagnet om San Borondon
-
Sagnet om Atlantic
-
Immigration til Louisiana
-
Befolkning
-
Oprindelig kultur
-
Lær Spansk
-
Museer
- Jul
-
Nytår
-
Fest & Helligdage
-
Karneval
- Flytning
-
NIE & Residencia
-
Bankkonto
-
Gestoria
-
Forsikring
-
Bilsyn
-
Skoler
- Ejendomshandel - Frisør - Send til en ven

 


 

Gran Canaria er verdensberømt for sit strålende klima, sine fantastiske strande, og sine forbløffende landskaber.
Landet indeholder imidlertid nogle skatte, der endnu er uopdagede af den besøgende, men har forbindelse til deres indbyggere, nemlig deres kultur og deres måde at leve på.


Blandt disse ting er deres gastronomi blevet udviklet gennem adskillige århundreder, med excellente råvarer (kød, fisk, frugter og grønsager) hvilket alt sammen bliver præsenteret i originale og smagfulde opskrifter.

Derfor inviterer vi dig til at prøve nogle af Gran Canarias traditionelle retter, begyndende med "Enyesques" (snacks), blandt hvilke vi kan finde de berømte "Papas Arrugadas" (små kartofler kogt med skræl) "Ropa Vieja" (en slags biksemad) eller "Carajas" (lever i skiver). Dette kan blive fulgt af en forret som Fiskesuppe" eller en "Brøndkarsesuppe".Og nummer to ret kan være sammensat af kød som "Salmorejo Rabbit" (kanin), eller f.eks. en fisk som Brasen.

Til sidst inviterer vi dig til at forsøde din gane med en dessert, som f.eks. "Bienmesabe" (en meget sød mandel masse) eller "Yolk Mass", (en masse af æggeblommer).

Alt dette glider fint ned, når det følges af en god vin med O.D "Gran Canaria" eller "Monte Lentiscal".

Med de opskrifter vi tilbyder dig her, kan du prøve at lave nogle af retterne hjemme, men den bedste idé er at give dig selv nogle feriedage på Gran Canaria, og nyde vore smagsretninger på vore restauranter, som du vil finde overalt på denne ø.

Det traditionelle køkken er karakteriseret ved at være en sund og let diæt. Gedekød, dyreryg i sovs, biksemad eller det dejlige grise ben serveret i enhver restaurant eller "tapas bar" (snack bar) som forret eller snack. Men en af de mest traditionelle retter i det Canariske køkken er "Sancocho Canario", der er en sammenkogt ret, hvor hovedingrediensen er en saltet fisk (Cherne), kartofler og "Gofio".

Lokale frugter og grøntsager
De frugter og de grøntsager, man finder i de fleste forretninger, cafeer og restauranter er dyrket lokalt, og der er anvendt "normale"  dyrkningsmetoder, som ofte betyder at de har mere smag, end gæster fra Nordeuropa normalt forventer. Når man køber frugt og grøntsager i et supermarked er det normalt let at skelne forskellen mellem de lokale og de importerede produkter.

De importerede produkter ser "perfekte" ud - samme form, samme farve, ingen mærker eller pletter, og de er ofte mærket "Import".

De lokale produkter kommer i pap - eller trækasser, bliver leveret direkte til butikkerne og markederne af lokale gårdejere. Frugten er ofte misdannet, men sædvanligvis smager det vidunderligt. Derfor vend ikke næsen opad, men prøv det.

Bananer
(Platanos)

Den lokale variant af bananer er kortere og mere lige end "den almindelige" banan, og den er dejlig.

Appelsiner (Naranja)
Vælg de løse appelsiner, som ikke er perfekt formede. De er ideelle til at lave juice af.

Avocados
(Aguacates)

De avokadoer, der sælges i Nordeuropa bliver lagret koldt til transport, og bliver modnet kunstigt.
De lokale avokadoer kommer lige fra træerne... og du kan virkelig smage forskellen.

Kaktus frugter
Frugterne fra de lokale kaktusser blive pist i store mængder her. De er meget saftfulde og indeholder mange spiselige frø. Når du køber dem i butikkerne er tornene normalt blevet fjernet, ellers læg dem på (sand) gulvet og børst dem af med en stiv kost eller en hård børste. Opbevar dem i køleskabet i nogle få timer, hvorefter du skærer enderne af, skærer skindet på langs, fjerner skindet og spiser det inderste,

Figner (Higos)
I sommermånederne kan friske figner plukkes direkte fra træerne - eller de kan købes i butikkerne. Spis ikke de figner, der har hængt i solen, da de let kan give maveproblemer. I resten af året kan tørrede figner købes enten i løs vægt eller pakket i plastik.

Mandler (Almendras)
Om efteråret bliver mandlerne høstet fra træerne, og lagret for at blive spist i løbet af året. De bliver ofte solgt i små plastikposer i butikkerne, eller ved vejen. Indimellem bliver de ristede, og andre gange er de dækket i salt eller sukker. Kanarierne bruger mandlerne til mange ting, desserter, kiks, kager, smørepålæg, likører etc. etc.

Tomater (Tomates)
Når du smager de lokale tomater, vil du opdage hvor megen smag, der forsvinder i den erhvervsmæssige udnyttelse af dyrkningsprocessen. Hvis du dyrker dine egne tomater hjemme, vil du vide, hvad vi mener.

Søde kastanier (Castañe)
I sæsonen er der gode forsyninger af søde kastanier, som kan spises friske eller grillede.

Meat
For kanarierne er kød en vigtig del af den daglige menu.

De spiser især gris, men også lam, ged, kanin of kylling. Du vil også finde kød på menuerne hos de restauranter, der serverer lokale retter.

Ged (Cabrito)
Ung ged bliver ofte serveret friteret (Cabrito Frito) eller som stuvning (Cabrito en salsa).

Gedekød har en kraftigere smag, i lighed med lam. Det bliver sædvanligvis serveret med ben, og kanarierne finder det normalt at bruge fingrene.

Kanin (Conejo)
Kanin bliver ofte serveret i en sovs/stuvning, eller i en paella eller friteret.

Smørbar pølse
Du kan se denne ofte krydrede pølse i kød udstillingerne i lange rækker, som har en nærmest orange farve. Det krydrede kød i pølsen bliver presset ud af skindet og smurt på brødet.

Pølse (Salchichó/Chorizo)
Der er et stort udvalg af spanske pølser til rådighed. Mindre mængder findes forpakket i plastik, eller fra kød køleren, eller du kan købe en hel pølse og skære den selv.

Den er for det meste ret hård og har et højt fedtindhold, og rigtig megen smag.

Skinke (Jamon)
Der er det sædvanlige udvalg af skinke i skiver, men det kan du få derhjemme, så hvorfor ikke prøve den røgede skinke....

Serrano er en spansk specialitet. Den hænger ofte hos slagtere og i restauranter og bliver skåret meget tyndt. Det kan være lidt sejt at tygge, men det smager excellent.

Fisk
De kanariske øer ligger mit i Atlanterhavet, som forsyner os med et godt udvalg af fisk. Mærkeligt nok er prisen lidt høj. Meget forskellig fisk sælges i dåse. Velkendt og dejligt at spise er Paella og Zarzuela.

Nogle af de vigtigste fisk er tun, sværdfisk, sardiner og blæksprutte.

Ost
På Gran Canaria er osten lavet af gedemælk. Der er meget få køer på øen, mest på grund af mangelen på græsningsarealer, så mejeriprodukter bliver importerede. Man kan finde alle mulige slags gedeost i butikkerne. Adskillige af øerne har en typisk oste specialitet, der er helt deres egen.

Bedst kendt er den røgede ost fra La Palma, og Flor de Guia fra Gran Canaria.

Kartofler, sovse og Gofio
Kartofler vokser godt på Gran Canaria. Kartofler og yams, eller søde kartofler, er en del af en stabil diæt. Gårdejerne kan få 3 - 4 afgrøder per år af de små kartoffel varianter. De bliver ofte spist med en eller flere sovse.

Kartofler bliver også brugt i tortilla, den spanske omelet. En anden traditionel "mætter" er Gofio, en mel brugt på mange måder.

Papas Arrugadas
Små, lokalt dyrkede kartofler, der koges i skrællen i vand kraftigt saltet. Saltresterne kan ses på det rynkede skind. De spises normalt med mojo sovs.

Grøn Mojo
En sovs, der bl. a. er lavet er lavet af grøn peber, hvidløg og krydderier.

Rød Mojo
En sovs, der blandt andet er lavet af rød peber, hvidløg og krydderier. Der findes ofte bløde og krydrede versioner.

Du vil bemærke forskellene i smagen på Mojo sovsene... fordi hver familie har sin egen opskrift.

Alioli
Hvidløgs mayonnaise, og også for Alioli gælder, at smagen er forskellig i hver restaurant.

Gofio
En slags mel, lavet af ristede og malede gryn/kærner. Det bruges med mælk til morgenmad, i drinks, i kødretter etc.

Canarierne siger, at det er meget sundt, og mange spiser det hver dag.

Desserts

Den mest typiske dessert er Bienmesabe, der er en blanding af honning, mandelkrem, æg og rom.

Derudover har man et bredt udvalg af tropiske frugter som papaya, avocado og mangoer. Ristede bananer bliver også efterspurgt meget.  Prøv også kiks og marengs fra Moya og marzipan-pralinerne fra Tejeda.

 

Bedste valg før, på og efter rejsen  -  Canario.dk  -  Vi prøver hele tiden på at finde de bedste tilbud på nettet, så du er sikker på en god kvalitet til en fair pris.

Home Copyright © 2003 -   canario.dk  -  All rights reserved  -  Terms & conditions   -  Webdesign Til toppen